Forberedelse
Selvfølgelig har du lyst til at sidde ned og nyde maden sammen med dine gæster. Det er derfor meget vigtigt, at du har planlagt dit måltid, så alt er klart, når maden er færdig på grillen. Sørg for at aperitiffer og alt tilbehør til maden er gjort klar på forhånd og sat på bordet. (Mad som ikke tåler at stå fremme skal opbevares i køleskabet). Sørg for, at grillen er rigtig varm, før du lægger mad på den – mindst 110 °C. Endelig skal du være sikker på, hvilken stegemetode der skal anvendes (direkte/indirekte). Det står i din opskrift.

Omgivelserne
Pavillon, markise, fortelt, paraplyer eller træer sikrer, at dine gæster kan få lidt skygge i varmen. For at I kan holde varmen, når solen går ned, anbefaler vi Weber® Fireplace eller en terrassevarmer.

Komfort
Sørg for, at dine gæster sidder behageligt. Ekstra puder og tæpper kan være en god idé.

Musik
God stemningsmusik kan gøre en verden til forskel. Musik er en af de vigtigste ingredienser, når man skal holde en fest. Sørg for at have et varieret udvalg.

Lys
Stearinlys, fakler eller udendørslamper er vigtige, når festen foregår udendørs. Der er mange muligheder. Fakler kan skabe tropestemning med deres flimrende flammer, ligesom de holder irriterende insekter på afstand. Faklerne passer ind i de fleste haver – fra den traditionelle til den mere moderne. De kan fås i både rustfrit stål og i matteret sort. Et godt råd: Man kan variere lyseffekten ved at placere faklerne i forskellige højder rundt om i haven.

Sikkerhed
Potentielle farer kan være en ujævn belægning, splintrede havemøbler eller ledninger, som ligger løse på jorden. Sørg for, at disse ting er i orden, og at der er taget hånd om eventuelle børnefarer.

Et perfekt parti!
Der er intet, der komplementerer smagen af grillmad bedre end et godt glas frisklavet lemonade, en lokal øl eller et køligt glas vin. Den rigtige drik sætter kronen på værket på et udendørs måltid. Ved nogle menuer er det oplagt, hvad man skal drikke til. Til for eksempel hamburger og pølser serverer du øl eller vand. Hvis du griller noget lidt mere specielt, er der flere alternativer, for eksempel. vin.

Vin
Hvad er den bedste måde at matche vin og mad? Enkelt. Vælg de smage, som du bedst kan lide! Glem alt om de gamle regler om, at hvidvin passer til fisk og rødvin til kød – der er alt for mange gode vine på markedet nu! Hvis du har mange gæster, er det en god idé at folk selv kan vælge – rød eller hvid – tør eller sød – sørg for at have lidt af det hele.

Nu hvor arbejdet er gjort, kan du slappe af. Lad dine gæster nyde aftenen. Med de rigtige ingredienser på plads burde alle have det sjovt. Og med god mad, godt humør og gode venner kan det ikke gå galt!

Kilde: Weber.eu

Print Friendly, PDF & Email