Der er ikke noget så dejligt som en god gang grill på terrassen en lun sommeraften. Men aftenen kan faktisk blive endnu bedre, hvis du tilmed sparer nogle penge!
Der er nemlig nogle bestemte produkter på grillmarkedet, som du selv kan lave billigere.

Hjemmelavet barbecue sauce/marinade

Hvis du ikke gider bruge 21 kroner på en flaske barbecue sauce, kan du lave den selv.
For at lave ca. 200 ml. sauce/marinade skal du bruge:

  • 200 g ketchup
  • 1 spsk. olie
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk. farin
  • 1 tsk. paprika
  • salt og peber

Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Blandingen kan holde ca.14 dage, hvis du opbevarer den på køl i en lufttæt beholder.

Besparelse:
En flaske BBQ Sauce fra Santa Maria (270ml) : 20,95 kr.
270 ml. hjemmelavet barbecue sauce : 4,5 kr.

Besparelse: 16,5 kr. = 79%

Vi  anbefaler følgende ret, hvortil du kan bruge din marinade:
Tag nogle svinekoteletter med en god fedtmarmorering og læg dem i et fad. Hæld marinaden over og lad koteletterne ligge i et par timer, inden du tager dem op og griller dem.

Hjemmelavet hvidløgsbrød
Selvom de hvidløgsbrød du kan købe i supermarkedet er billige, er her også penge at spare, hvis du laver dem selv.
For at lave hvad der svarer til en pakke med to hvidløgsbaguettes skal du bruge:

  • 1 pose miniflutes
  • 1 pakke smør
  • 1-2 fed finthakket hvidløg
  • salt
  • peber

Bland smørret sammen med hvidløget og krydr med salt og peber (OBS ikke for meget salt, da smørret er salt i sig selv). Lad smørret stå i et par timer, sådan at smagen af hvidløg kan trænge ud i smørret.
Skær et par riller på tværs i hvert miniflute, næsten helt igennem. fyld rillerne med hvidløgssmørret, ca. en teskefuld i hver.
Brødene skal have 5-6 minutter i ovnen ved 180 grader.
Har du hvidløgssmør til overs, kan du for eksempel bruge det i en bagt kartoffel.

Besparelse:
1 pose hvidløgsbaguettes (350gram): 8,5- kr.
350 gram hjemmelavet hvidløgsbrød: 6,- kr.

Besparelse: 2,5 kr. = 29%

Klargøring af grill

Her er en god ide til, hvordan du gør grillen klar til den nye sæson:

Tag en stålsvamp og krads grillen ren for fedt og gamle kødrester.’
Pensl grillen med madolie.
Sæt grillen til at dryppe af på et viskestykke.
OBS – det er vigtigt at grillen drypper helt af, ellers risike-rer du, at olien drypper ned i gløderne – med røg eller i værste fald flammer til følge.

Kilde: DR, Rabatten

Print Friendly, PDF & Email