• 500 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk sennepspulver (fx Colmans)
  • 2 tsk løgpulver
  • peber
  • 4 store burgerboller
  • 4 skiver ost
  • olie til grillristen
  • salat/fyld efter ønske




Grillmetode:
50/50 (kul i den ene halvdel af grillen, evt. drypbakke i den anden halvdel)

Fremgangsmåde:
Bland oksekød grundigt med hvidløg, chilisauce, sennepspulver, løgpulver og peber. Form 4 lige store bøffer af farsen og pak dem i sølvpapir adskilt af madpapir eller bagepapir. Lægges på køl i min. 1 time.

I mellemtiden klargøres grønt og salat – og grillen startes/tændes op.

Lad gerne risten blive rigtig varm (giv den min. 5-10 min alene) før du lægger bøfferne på (husk at pensle risten).

Bøfferne grilles ca. 5 min. på hver side over direkte varme med låg på.

Når du vender bøfferne, så anden side skal steges, lægger du bollerne på indirekte varme. Start med bunden i ca. 2½ minut. Når bollerne vendes, lægger du en skive ost på hver af bøfferne, så det når at smelte.

Velbekomme!

VN:F [1.9.22_1171]
Din vurdering:
Rating: 6.8/10 (6 votes cast)

Grill Burger – American Style BBQ Burger, 6.8 out of 10 based on 6 ratings