• 1 kg. flæskerullesteg
  • 4 fed hvidløg
  • 6 kviste frisk rosmarin
  • 1 spsk. oliven olie
  • Salt
  • Peber
Pil hvidløgsfed. Rosmarinkvistene skylles og slynges tørre. 1 spsk. Rosmarinnåle hakkes meget fint sammen med hvidløgsfeddene og bindes med olien. Kødet duppes tørt et stykke køkkenrulle.

Med en spist kniv stikkes huller rundt om i stegen, og fyldes med rosmarin-hvidløgsmassen. Stegen gnides grundigt over det hele med salt og peber. Resten af rosmarinkvistene klippes til (i længden) og trækkes igennem snøringen.

Stegen sættes på spid og grill steges. Helst over trækul. Først i 30 minutter for stærk varme, derefter for svagere varme, mens stegen dryppes med stegesky. Grilltiden er ca. 1½ time.

Man kan også stegen den i en ovngrill eller ovnstege den på et fald, i så fald kan man stege skrællede halve eller kvarte kartofler i samme fad, da de opsuger saften fra stegen, og får en utrolig dejlig smag.

VN:F [1.9.22_1171]
Din vurdering:
Rating: 7.0/10 (4 votes cast)

Florentinsk flæskerullesteg, 7.0 out of 10 based on 4 ratings

Print Friendly, PDF & Email