• 1½ kg dyreryg
  • bacon i skiver eller røget spæk
  • lidt timian
Puds ryggen af for fedt og hinder, skær evt mørbraderne af og tilbered dem særskilt. Skær langs rygfinnen så fileten er løsnet, skal sidde fast på brystbenene, skær forsigtigt det tykkeste af senen ovenpå fileten af.

Drys lidt timian over hele ryggen og dæk med bacon i skiver. Fastgør bacon med kødnåle eller snør hele dyreryggen. Fastgøres på spyd og steger over god varme ca 50 min.

Stegetiden afhænger meget af tykkelsen på ryggen, her er taget udgangspunkt i en ryg som er 6-8 cm tyk.

Når ryggen er færdig, skal hvile 10 min, skæres fileten ud over brystbenet og skæres i tynde skiver.
Kan steges i ovn og kuglegrill ca 35-40 min ved medium varme.

VN:F [1.9.22_1171]
Din vurdering:
Rating: 6.7/10 (18 votes cast)

Grillet Dyreryg, 6.7 out of 10 based on 18 ratings

Print Friendly, PDF & Email