At lave Pulled Pork i en kuglegrill er slet ikke besværligt det kræver heller ikke en masse ekstra tilbehør. Den klassiske servering er i en burgerbolle sammen med coleslaw.
Forberedelsen - Pulled Pork
Nakkestegen afpudses let, eventuelle sener og fedtansamlinger fjernes. Derpå skal den have en såkaldt ”rub” - et lag af krydderier. Det kan varieres i det uendelige. Med tiden finder man sin egen yndlings-blanding. Her følger opskriften på en helt klassisk rub. Der er rigeligt til i hvert fald 2 nakkestege.
Rub til Pulled Pork
Bland følgende:
50 g brun farin
50 g mild paprika
2 spsk friskkværnet/stødt sort peber
2 spsk godt salt ¬fx Maldon
1 spsk cayennepeber
2 tsk sennepspulver
Smag på rub’en. Den skal være sødmefuld og stærk. Gnid rigelige mængder rub ind i stegen. Kom stegen i en pose og læg på køl. Gerne natten over - i hvert fald 4-5 timer.
Krydret sauce fra North Carolina
Bland følgende ingredienser grundigt og smag til:
4 dl æbleeddike
3 spsk. ketchup
2 spsk. brun farin
4 tsk. salt
1 spsk. tabasco
1-2 tsk. chiliflager (eller efter smag)
1-2 tsk. friskkværnet sort peber
Saucen skal være sur, sød og stærk. Kom den i en beholder med låg. Den kan holde sig længe i køleskabet, og kan også bruges til andet end Pulled Pork.
Sådan griller du Pulled Pork
Anret briketterne (det skal ikke være trækul - læs her hvorfor!) rundt i grillen. Sørg for at de ligger tæt, så ilden kan vandre. Og heller lægge for mange briketter op, end for få, da resten altid kan bruges senere.
Fyld en foliebakke med vand midt mellem briketterne. Så godt med tørt træ på briketterne fx hickory træ. Et rør med 10-15 briketter antændes.
Når de er helt klar, lægges de op i den ene ende af briket-ringen. Så er det bare at lægge nakkefileten på over vandbadet.
På med låget, og så have et termometer til kødet, og et til grilltemperaturen. Hav bundspjæld helt åbent indtil grillen når 110 grader i temperatur. Luk så næsten helt til. Topspjæld er fuldt åbent hele tiden.
Det kan dog være, at man skal regulere lidt på bundspjældet undervejs, men husk: Altid små reguleringer, ellers vil det blive meget svært at styre. Hold øje med temperaturen og lad nakkestegen hygge sig.
Efter 12-14 timer på grillen, er kernetemperaturen nok omkring 90-100 grader, og stegen er klar til at blive taget af.
Jo højere man lader kernetemperaturen komme, jo lettere er det at ”pulle” stegen. Man sætter to gafler ind i stegen og trækker den i strimler. Kødet blandes med lidt sauce og kommes fx i gode, store burgerboller sammen med en skefuld coleslaw.
Ingredients
Directions
Forberedelsen - Pulled Pork
Nakkestegen afpudses let, eventuelle sener og fedtansamlinger fjernes. Derpå skal den have en såkaldt ”rub” - et lag af krydderier. Det kan varieres i det uendelige. Med tiden finder man sin egen yndlings-blanding. Her følger opskriften på en helt klassisk rub. Der er rigeligt til i hvert fald 2 nakkestege.
Rub til Pulled Pork
Bland følgende:
50 g brun farin
50 g mild paprika
2 spsk friskkværnet/stødt sort peber
2 spsk godt salt ¬fx Maldon
1 spsk cayennepeber
2 tsk sennepspulver
Smag på rub’en. Den skal være sødmefuld og stærk. Gnid rigelige mængder rub ind i stegen. Kom stegen i en pose og læg på køl. Gerne natten over - i hvert fald 4-5 timer.
Krydret sauce fra North Carolina
Bland følgende ingredienser grundigt og smag til:
4 dl æbleeddike
3 spsk. ketchup
2 spsk. brun farin
4 tsk. salt
1 spsk. tabasco
1-2 tsk. chiliflager (eller efter smag)
1-2 tsk. friskkværnet sort peber
Saucen skal være sur, sød og stærk. Kom den i en beholder med låg. Den kan holde sig længe i køleskabet, og kan også bruges til andet end Pulled Pork.
Sådan griller du Pulled Pork
Anret briketterne (det skal ikke være trækul - læs her hvorfor!) rundt i grillen. Sørg for at de ligger tæt, så ilden kan vandre. Og heller lægge for mange briketter op, end for få, da resten altid kan bruges senere.
Fyld en foliebakke med vand midt mellem briketterne. Så godt med tørt træ på briketterne fx hickory træ. Et rør med 10-15 briketter antændes.
Når de er helt klar, lægges de op i den ene ende af briket-ringen. Så er det bare at lægge nakkefileten på over vandbadet.
På med låget, og så have et termometer til kødet, og et til grilltemperaturen. Hav bundspjæld helt åbent indtil grillen når 110 grader i temperatur. Luk så næsten helt til. Topspjæld er fuldt åbent hele tiden.
Det kan dog være, at man skal regulere lidt på bundspjældet undervejs, men husk: Altid små reguleringer, ellers vil det blive meget svært at styre. Hold øje med temperaturen og lad nakkestegen hygge sig.
Efter 12-14 timer på grillen, er kernetemperaturen nok omkring 90-100 grader, og stegen er klar til at blive taget af.
Jo højere man lader kernetemperaturen komme, jo lettere er det at ”pulle” stegen. Man sætter to gafler ind i stegen og trækker den i strimler. Kødet blandes med lidt sauce og kommes fx i gode, store burgerboller sammen med en skefuld coleslaw.