Denne opskrift kan anvendes både til culottesteg og cuvettesteg. Begge dele er skåret af tyndstegen på en okse eller kalv. Culotten er fra den øverste del af tyndstegen og er oftest mere mør, end cuvetten - som er skåret af den nederste del.
Forberedelsen af culottestegen
Tænd grillen og sørg for at anvende kul nok til at grillen holder varmen i minimum 60 min. efter endt optænding. Anvender du gasgrill - så tjek flasken! Placer kullene så de varmer indirekte. Grillen skal være 200-225 grader hvis du har et termometer - ellers vent 10 minutter.
Klargør kødet
Rids fedtet med en skarp kniv og gnid med salt og peber. Pres stegetermoteret i til ca. midten af kødet på det tykkeste sted. Undgå at sættes termometret på langs af skære retningen, ellers vil du sætte et hul i hver skive.
Tilberedning af culottesteg
Lad stegen nå en kernetemperatur på 58-60 grader, så er den nemlig flot lyserød. Grill tiden er i så fald 45-60 min. Lad culotte stegen hvile i cirka 20 min. efter endt tilberedning. Pak den ind i sølvpapir og læg aviser og/eller viskestykker uden om inden udskæring.
Ønsker du stegen gennemstegt, så skal du over 63 grader, men det gør den oftest bare tør og sej, hvilket er en skam.
Udskæring af en culottesteg
Kød skal som hovedregel skæres på tværs af kødfibrene - så bliver det mest mørt. I de fleste stege går kødfibrene på langs af stegen og den samme vej igennem stegen. Men sådan er det ikke med culotte steg.
På en culotte vender fibrene halvvejs ELLER de stråler fra spidsen af stegen som en vifte. Det er nemmest at se på den rå steg - på kødsiden, ikke fedtsiden. Sæt evt. en kødnål i den spids, hvor du skal starte med at skære for. Det kan være svært at se når culotte stegen er stegt.
De to metoder kan beskrives på følgende måde:
Metode 1 - Kryds og tværs
- Start fra spidsen og skær til næsten halvdelen af stegen er skåret for (på normal vis, dvs. på tværs)
- Drej culotte stegen 90 grader og skær den anden vej
Metode 2 - Viften
- Start fra spidsen af stegen og drej skæreretningen som en vifte
- Hold øje med at skiverne bliver ensartet
Velbekomme!
Ingredients
Directions
Forberedelsen af culottestegen
Tænd grillen og sørg for at anvende kul nok til at grillen holder varmen i minimum 60 min. efter endt optænding. Anvender du gasgrill - så tjek flasken! Placer kullene så de varmer indirekte. Grillen skal være 200-225 grader hvis du har et termometer - ellers vent 10 minutter.
Klargør kødet
Rids fedtet med en skarp kniv og gnid med salt og peber. Pres stegetermoteret i til ca. midten af kødet på det tykkeste sted. Undgå at sættes termometret på langs af skære retningen, ellers vil du sætte et hul i hver skive.
Tilberedning af culottesteg
Lad stegen nå en kernetemperatur på 58-60 grader, så er den nemlig flot lyserød. Grill tiden er i så fald 45-60 min. Lad culotte stegen hvile i cirka 20 min. efter endt tilberedning. Pak den ind i sølvpapir og læg aviser og/eller viskestykker uden om inden udskæring.
Ønsker du stegen gennemstegt, så skal du over 63 grader, men det gør den oftest bare tør og sej, hvilket er en skam.
Udskæring af en culottesteg
Kød skal som hovedregel skæres på tværs af kødfibrene - så bliver det mest mørt. I de fleste stege går kødfibrene på langs af stegen og den samme vej igennem stegen. Men sådan er det ikke med culotte steg.
På en culotte vender fibrene halvvejs ELLER de stråler fra spidsen af stegen som en vifte. Det er nemmest at se på den rå steg - på kødsiden, ikke fedtsiden. Sæt evt. en kødnål i den spids, hvor du skal starte med at skære for. Det kan være svært at se når culotte stegen er stegt.
De to metoder kan beskrives på følgende måde:
Metode 1 - Kryds og tværs
- Start fra spidsen og skær til næsten halvdelen af stegen er skåret for (på normal vis, dvs. på tværs)
- Drej culotte stegen 90 grader og skær den anden vej
Metode 2 - Viften
- Start fra spidsen af stegen og drej skæreretningen som en vifte
- Hold øje med at skiverne bliver ensartet
Velbekomme!