De fleste af os kender det nok. Man kommer træt hjem fra arbejde, skole eller noget helt tredje, og man vil egentlig helst bare ligge på sofaen og slappe af. Måske er der en familie, der står og trækker i en, og typisk vil det være børnene, der står og skriger og skråler på mad. Hvad gør man, er der nok mange, der har tænkt!

En klassiker er, at man finder pizzabrochuren frem og ringer efter et par pizzaer til udbringning. Ligger pizzariet tæt på, kan det være, at man kan mande sig op til selv at hente dem, eller måske kan man tvinge børnene til at gøre det. Måske ligger der en McDonald’s i nærheden, og så er det jo også altid et alternativ.

Men… man vinder ikke mange præmier som årets forældre eller andet for den fremgangsmåde. Men heldigvis har vi jo internettet, der kan rette op på det. Internettet synes i hvert fald at have en løsning på stort set alt, og der er i hvert fald muligheder, der er væsentligt bedre end at ringe til pizzamanden. De værktøjer, som vi kommer nærmere ind på her, slår også kogebøger og andre opslagsværker med længder. Vi har vel alle prøvet at være i ovennævnte situation med en presserende sult, og hvor vi har trukket de flotte kogebøger frem. De fleste af os er nok også gået helt kolde igen, når vi har bladret os igennem de kulørte billeder blot for at erfare, at vi ikke havde en brøkdel af, hvad der skulle til for at lave de flotte retter.

20110620-173135-475x290

Internettet redder dig med opskriftsgeneratorer

Men fortvivl ikke. Internettet er som nævnt din redning. På nettet blomstrer kreativiteten, og der er faktisk folk, der har udviklet hjemmesider, der hjælper dig med at komme i hus med dagens aftensmad. Du skal typisk oplyse lidt om, hvad du har, og ikke mindst hvad du har lyst til… og pling… så er kommer dukker der et opslag op til en opskrift, som du relativt nemt kan lave, fordi du har de fleste af eller alle ingredienserne, og formentlig vil det falde i din smag, i og med at du har angivet, hvad det skulle være for en type mad.

Det lyder måske mærkeligt, men lad os kaste os ud i et af eksemplerne. Spin A Recipe er en sådan side. Det går kort sagt ud på, at du vælger opskriftstype og tilgængelige madvarer, hvilket du taster ind på en særligt udviklet ”spillemaskine”, der skal simulere en rigtig spillemaskine. Når du har gjort det, begynder spillemaskinen at spinne som rigtige online slots på et casino på nätet, og pludselig er der jackpot: du får en specialtilpasset opskrift. Vi vil gerne indrømme, at denne online opskriftsgenerator er mere sjov end den er praktisk anvendelig, og et godt råd til hjemmesideejerne er at lade de professionelle stå for at lave spilleautomater. Men hatten af for en sjov og gennemført idé.

Andre alternativer, herunder danske udgaver

Vi kiggede efter lidt flere danske alternativer, men det er ikke noget, som de danske hjemmesider rigtig har grebet som en idé. Derfor måtte vi også kigge lidt på nogle internationale hjemmesider, og der var straks mere at vælge mellem.

En side, der hedder Real Simple, fordi den forsøger at hjælpe til med at gøre din hverdag mere simpel, stiller et online værktøj til rådighed, der hedder ”Dinner in 15 minutes”. Det fungere meget enkelt således, at du blot vælger en hovedbestanddel og en grundlæggende type skål, og så spytter maskinen en opskrift. De er alle nemme opskrifter, der er hurtige at lave, og en masse af forslagene ser virkelig flotte ud og lyder meget velsmagende. Vælg eksempelvis fisk eller skaldyr som en hovedbestanddel, og vælg den skål, du måtte have til rådighed. Frem popper 4 lækre forslag til retter, som er børnevenlige, og som også ser sunde ud.

Så går vi videre og kigger på siden All Recipes. Her er det knap så simpelt som ovenfor nævnt under ”Dinner in 15 minutes”. Det er et rigtig stærkt søgeværktøj, hvor du angiver et par tilgængelige eller ønskede ingredienser, noget, du ønsker udeladt, og forskellige andre momenter såsom tilberedningstid, grillønsker, køkkentype eller vegetarønske. Der er virkelig et væld af valgmuligheder, og det er en fantastisk idé blot at prøve sig lidt frem.

Sådan kommer du videre

Har du fået mod på at prøve nogle af mulighederne, så er det jo blot at klikke dig ind på nogle af de forslag, som vi har givet ovenfor. Som nævnt har vi ikke fundet rigtig gode, danske alternativer, men det er da meget sandsynligt, at de findes et sted derude. Ellers kan du faktisk også finde gode opskrifter på Youtube:

Idéen med en dansk opskriftsgenerator er hermed givet videre, og mon ikke en online opskriftsgenerator på dansk kunne være lige på trapperne, hvis den ikke allerede findes. Vi holder naturligvis øje med, om der skulle komme interessante opdateringer vedrørende dette emne, og i så fald skal vi naturligvis nok gøre opmærksom her på, så du kan komme i gang med at afprøve det.

Print Friendly, PDF & Email