Kilde: Unsplash

I Argentina tager de deres kød meget seriøst, og de har om nogen forfinet kunsten at grille.

Man får således nogle af verdens bedste bøffer i Argentina, og det er også grunden til at vi ser så mange argentinske steakhouses skyde op rundt omkring. De kan bare noget særligt, og vi kan derfor lære meget af deres grillvaner. I Argentina afholder man ”asados”, som er argentinernes ord for grillevents. Her samles venner og familier, mens værten fyrer godt og grundigt op i grillen.

Alle argentinere elsker således kød og det gør sig ikke mindst gældende for verdens bedste fodboldspiller Lionel Messi, der ofte holder asados i sit hus i Barcelona. Messi har gennem årene haft stor succes som fodboldspiller, og har vundet stort set alt. Når en titel skal fejres er han heller ikke bleg for at invitere venner, familie og selvfølgelig hans holdkammerater fra FC Barcelona, der hos bookmakerne altid er blandt favoritterne til at vinde den spanske liga. Blandt andet fordi de har Messi på holdet, der om nogen er glad for en rød bøf. Men hvad er egentlig argentinernes hemmelighed? Her kommer nogle råd til hvordan du kan grille som sydamerikanerne.

Sørg altid for at have ingredienser af høj kvalitet

Det gør en kæmpe forskel om du bruger ingredienser af høj kvalitet, eller om du finder det gamle kød på tilbud nede i supermarkedet. Undgå derfor de frosne steaks og styr i stedet forbi de friske og gerne organiske produkter.

I Argentina spiser de mest kød fra køer, der er fodret med græs, og som har gået frit. De smager nemlig meget bedre, end dem der har stået inde i en lade, og er blevet fodret med kunstfoder. Musklerne på køer der får lov at røre sig, er nemlig mere fleksible, og det kommer til udtryk i smagen. Bøfferne vil som et resultat blive dejligt magre og vil desuden være sundere. Næste gang du griller, så sørg derfor for at skaffe de bedste råvarer.

Kilde: Unsplash

Den argentinske hemmelighed – Skorper på kødet

Det vigtigste når du griller kødet, er den første kontakt mellem kødet og grillen. Her er det essentielt at du holder kødet i kontakt med grillen, så det skaber en tynd brun skorpe, men uden at brænde kødet på. Ifølge argentinerne sørger skorpen for at holde kødet saftigt, da den forhindrer saften i at forlade kødet.

Undgå at vende kødet for meget, og prøv i stedet at grille kødet lige indtil der begynder at komme skorper, og så kan du vende det. Det er dog vigtigt at du ikke oversteger kødet, og det kan kræve lidt træning, da det er en fin balance.

Kødet skal være stuetemperatur

Husk desuden at tage kødet ud af køleskabet i god tid før du starter med at grille. Det skal gerne være stuetemperatur, når du smider stykket på grillen. Hvis kødet er for koldt når det kommer på grillen, risikerer du nemlig at kødet bliver sejt og svært at spise.

Følger du disse tre råd når du griller, kan du med god ro i maven invitere en argentiner på asado.

Print Friendly, PDF & Email