Billed: Unsplash
Det lykkedes! Du fik arrangeret og kom igennem en lækker grillaften. Gæsterne dukkede op til tiden og i godt humør. Den nye marinade blev p-e-r-f-e-k-t og kullene var, lige som de skulle være. Nu kommer efterspillet: Rengøringen. Det er ikke den sjoveste tjans, men det skal klares. Især hvis grillen skal være i topform til næste grillaften! Så læs med her og få et par tips, så du er sikker på, at du tager dig godt af din grill.
Først klarer vi risten
Vi starter med dét, der nok er den mest beskidte del af grillen lige nu. Risten skal gøres ren, så den ikke er fyldt med gamle rester og fedt næste gang, grillen hives ud og gøres klar.
Start med at bruge et stykke køkkenrulle til at rense risten for fedt og madrester. Du kan ikke får det hele af, men det gør det langt lettere at få resten af senere. Derefter tænder du op for grillen – vi ved godt festen er slut, men stol på os – og lader den varme under låget i omkring 15 minutter. De 15 minutter kan du bruge på at gøre rent rundt om grillen, på bordet eller i køkkenet.
Eller måske bare slappe af. Sæt dig ned, smid benene op. Tjek nyhederne, tjek vejret til næste grillfest. Lyt til musik via streaming-platforme som Spotify eller Deezer eller find et spil på telefonen. Der er masser at vælge mellem. For eksempel er videospillet Fortnite blevet utroligt populært, og det kan man også underholde sig med på telefonen. Du kan også slappe af med online casinospil, der stiller virtuelle spillemaskiner til rådighed. Hvis du for eksempel ser på Playojo bonus oversigt kan du sikre dig, at du får mest muligt ud af din tid. Tjenesten tilbyder alt fra klassiske spilleautomater og live casino til kortspil og roulette. Du får helt op til 50 free spins, når du starter, så uanset om du er grillmesteren eller grillassistenten, er der rig mulighed for at nyde pausen.
Når grillen har stået 15 minutter, bør det resterende fedt og snavs være mere medgørligt. Så her hiver du fat i din grillbørste og skurer godt igennem på begge sider af risten. Så bør den være klar igen! I særlige tilfælde (eller hvis du ikke lige fik gjort det sidste gang) kan det være, at du skal gentage behandlingen mere end én gang.
Billede: Unsplash
Så klarer vi låget og bunden
Næste del kræver mindre arbejde, i hvert fald af den hårde, slidende, skrubbende slags. Vi skal nemlig også af med alt det fedt og snavs, der gemmer sig i bunden og i låget. Første skridt til at komme af med dette, er at bruge fedtopløsende rengøringsmiddel, lidt varmt vand, og en køkkensvamp. Det kræver ikke nogen særlig teknik, kun gammeldags knofedt og gå-på-mod. Er det helt galt, kan du få brug for en grillskraber, men forsøg dig med svampen først, da den kan klare det meste.
Der findes også forskellige former for rens og sprays, Webers egne såvel som produkter fra andre firmaer, som kan opløse det værste snavs. Disse bruges både til den indvendige side af låget, samt grillens bund. Får du fat på en ordentlig spray, kræver dette ikke så meget arbejde, bare tid.
Så er du klar! Pak grillen væk, gå ind og slap af vel vidende, at du har en ren, pæn og klar grill til næste fest.