Her er et par gode tips vedr. optænding af grill. Vi har samlet tips for både gasgrill og traditionel grill. Rigtig god læselyst!
Almindelig grill – Briketter
Placer optændingsblokke eller krøllet avispapir på grillristen (VI ANBEFALER IKKE BRUGEN AF TÆNDVÆSKE). Læg derefter briketter oven på i en pyramideform. Husk at lukke posen med briketter godt, og stil den væk fra grillen. Tænd optændingsblokkene eller avispapiret. Briketterne er klar, når de har et gråt lag aske – det tager ca. 25 minutter.
Tip: For at tænde briketterne nemmest muligt anbefaler vi en grillstarter. Fyld grillstarteren med briketter, placer den ovenpå 2-3 optændingsblokke eller krøllet avispapir på midten af en kulrist, og tænd papiret eller optændingsblokkene. Ca. 25 minutter senere er briketterne klar. Når briketterne har et gråt lag aske, kan du fordele dem jævnt over kulristen, hvis du skal grille med den direkte stegemetode, eller placere dem på hver side af kulristen, hvis du skal benytte den indirekte stegemetode.
Gasgrill
Åbn låget og gasventilen på regulatoren. Sæt den forreste brænder på “høj”. Lad der gå 2 til 3 sekunder så gasslangen er fyldt. Tryk på tændingsknappen. Brænderen burde tændes efter kun et eller to tryk på tændingsknappen. Når den første brænder er tændt, skal du sætte den midterste/næste brænder på “høj” og gøre det samme med eventuelle resterende brændere, indtil de alle er tændt.
Luk derefter låget, og lad grillen forvarme på “høj”, indtil den er 245-275 °C varm. Læg maden på grillristen og juster brænderne til den temperatur, som er angivet i opskriften.
De første gange, du bruger din gasgrill kan den blive varmere end normalt. Så snart din grill er lidt brugt og indersiden af bunden ikke længere er så reflekterende, vil temperaturen blive normal. Grill på gasgrill er meget populært i Danmark. Mange foretrækker den hurtige optændningstid, som gør grillen nem og fleksibel at anvende i en travl hverdag.
Kilde: Weber.eu