Brug den indirekte stegemetode (brænderne indstillet på medium-off-medium) til mad, som kræver 25 minutter eller længere på grillen, eller til mad som er så delikat, at direkte varme vil udtørre eller brænde maden. Den indirekte stegemetode er det samme som stegning i en ovn, men med de yderligere fordele, at maden får både grillstruktur, -smag og –udseende. Det opnår du ikke med en ovn.

Brug den direkte stegemetode til mad, som tager mindre end 25 minutter at stege, for eksempel bøffer, koteletter, kebab, pølser eller grøntsager.

Behold altid låget på! Din Weber-grill er designet til at grille med låg på. Når du griller med låg på, tillader du varmen at cirkulere, så maden bliver stegt jævnt og uden stikflammer. Hvis du griller med en kuglegrill, skal du huske, at alle spjæld skal være åbne. Hver gang du løfter låget, skal du regne med ekstra stegetid – med mindre det står i en Weber-opskrift naturligvis.

Stop med at gætte, når du griller. Brug et termometer og en timer, som giver dig besked, når det er på tide at tage maden af grillen. At kontrollere kødets indre temperatur er den bedste måde at afgøre, om maden er færdigstegt, eller om den er ved at få for meget.

Når du bruger en Weber-opskrift, så husk, at tilberedningstiden forudsætter en udendørstemperatur på 20 °C med lidt eller ingen blæst (stegetiden for kød, fjerkræ og fisk er beregnet ud fra, at maden har køleskabstemperatur). Der skal beregnes længere tilberedningstid, når det er koldt eller blæser, eller når der grilles i højtliggende områder.

Kilde: Weber.eu

Print Friendly, PDF & Email