Grillet flæskesteg kan serveres året rundt! Særligt i december måned er grillet flæskesteg populært. Men grillet andesteg er også i høj kurs i december – særligt juleaften!

Snit sværen på flæskestegen så der er gode dybe snit i stegen – de må dog ikke gå helt ned i kødet. Gnid sværen godt med rigeligt fint salt så det kommer godt ned i sværen.

Krydder med peber og stik laurbær bladene ind i sværen på din flæskesteg -husk at fordele jævnt.

Tænd op i grillen med masser af kul i begge sider (inddirekte) og sørg for at grillen og risten er godt varme. Sæt en foliebakke ned mellem kulsektionerne til at opsamle fedtdryp og placer stegen midt på risten over drypbakken med sværen opad. Sæt låget på og steg den i ca. 1½ time til sværen er god og sprød.

Skulle man være af den nervøse type kan man godt anvende et stegetermometer – det skal gerne vise 72-77 grader i skyggen. Lad flæskestegen stå utildækket (man kan dog godt pakke kødet under sværen ind i folie) i 15 minutter før den skæres ud. Så er der grillet flæskesteg til alle!

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email