Til denne opskrift på grillet andesteg anvendes en kulgrill. En Weber kuglegrill er et populært valg – men andre fabrikanter og modeller kan selvfølgelig også anvendes.

Efter optøning tages indmaden ud. Anden efterses og skylles i koldt vand ind- og udvendig. Tørres med køkkenrulle. Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber og fyld den eventuelt med de ovenfor nævnte ingredienser. Luk med kødnåle. Buk vingespidserne om på ryggen og dæk dem af med staniol (lægges løs om).

Placer en foliebakke på bundristen og fordel det varme kul udenom. Placer anden på risten over foliebakken og læg låget på.

Stegetiden er 20-25 min. pr. halve kilo. Efter 1 time tages staniolen af vingespidserne.

Når anden har stegt den angivne periode, kontrolleres det, om anden er gennemstegt. Dette gøres bedst ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst – kødsaften skal være klar.

Når anden er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5 minutter. Parter anden og giv den evt 3-5 min på grillen – med skindsiden nedad.

Grillet andesteg kan spises hele året. Om sommeren kan grillet andesteg serveres med nye kartofler med persilledrys, frisk salat og evt. grillede halve squash med akaciehonning, salt og peber. Om vinteren serveres grillet andesteg typisk med rødkål, brunede og hvide kartofler og brun sovs.
En anden populær vinterspise er grillet flæskesteg.

Se også vores opskrift på grillet and – slow cooked

Print Friendly, PDF & Email