• 2 grillkyllinger
  • salt
  • peber
  • 3 fede hvidløg
  • 5 dl olivenolie
  • 1 spsk paprikaflager
  • 1 dl citronsaft
  • ¼ dl appelsinsaft
Hak de fede hvidløg fint. Derefter opvarmer du en gryde med olien, og tester temperaturen vha. paprikaflagerne; når den danner blærer, er olien klar. Hæld resten af paprikaflagerne ned i olien, og afvent at de synker ned på bunden af gryden.

Sluk for komfuret og tag gryden væk fra varmen. Hæld citron- og appelsinsaften ned i, og rør god sammen med de hakkede hvidløg.
Marinaden bør nu køle lidt af, til du kan stikke en lillefinger ned i den.

Skyl kyllingerne og tør dem evt. af i et viskestykke.

Du kan nu gå to veje; enten deler du kyllingerne i to dele, eller også griller du dem hele. Den sidst nævnte metode tager længere tid, men vil dog sikre at din kylling ikke bliver tør.

Hæld marinaden ud over kyllingerne, og lad det trække ind i 2-3 timer.

Du kan nu begynde at tænde grillen, for nu skal der grilles..

På grillen:
Steg kyllingen med skindsiden nedad på den opvarmede grill og lad dem stege i ca. 10 min på hver side (20 min. hvis du har valgt at grille kyllingen hel). Og nu har du den mest velsmagende kylling.

Tips:
Pensl evt. kyllingen med marinaden, flere gange under stegning. Dette vil sikre en ekstra lækker og smagfuld kylling.

Tilbehør:
Serveres evt. med en tomatsalat og italiensk, friskbagt brød.

VN:F [1.9.22_1171]
Din vurdering:
Rating: 5.3/10 (8 votes cast)

Grillet kylling med paprikamarinade, 5.3 out of 10 based on 8 ratings

Print Friendly, PDF & Email