• 1 (1400 g) lammekølle
  • 3 fed hvidløg
  • 3 kviste rosmarin
  • ½ spsk salt
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 spsk olivenolie
Rids fedtet på lammekøllen på kryds og tværs.

Pres 2 fed hvidløg og rør dem sammen med rosmarin (plukket!), salt, citronsaft og 2 spsk olivenolie. Marinaden smøres på kødet og så skal det trække i køleskab i ½-1 time. Du kan tænde grillen op imens og smage på vinen!

Grill lammekøllen i en kuglegrill i ca. 1-1½ time. Husk at bruge et stegetermometer. Ved 60 grader er stegen rosa og ved 65 grader er stegen gennemstegt. Lad kødet trække 5-10 min. før udskæring.

Anret skiver af lammekøllen med det ønskede tilbehør og servér fx med kogte kartofler. Kartoflerne kan også lægges i en foliebakke og tilberedes på grillen.

Tip: Er lammekøllen købt dagen i forvejen, kan den med fordel marinere i 6 timer i køleskab, så krydderierne trænger godt ind i kødet!

VN:F [1.9.22_1171]
Din vurdering:
Rating: 5.4/10 (150 votes cast)

Grillet lammekølle – Mør og saftig lam på grillen!, 5.4 out of 10 based on 150 ratings

Print Friendly, PDF & Email