Til 6 personer anvendes der 2 ænder af 2.5-3.5 kg.

Rens ænderne under koldt vand – både ind- og udvendigt. Dub de våde ænder tørre med et viskestykke.

Bland salt og peber i en lille skål. Så kan du nemlig påføre salt og peber nemt og enkelt både ind- og udvendigt. Resten af salt/peber-blandingen smides ud, da dine fingere har været i kontakt med rå fjerkræ.

Vingespidserne og gumpen blev klippes af. Overskydende skind fjernes fra halsen, men ikke mere end at åbningen kan lukkes med en nål. Fjern også fedtet der sidder ved gump åbningen, da det skal bruges senere.

For at undgå en tør and, så skal den fyldes med æbler og svesker. Bland fyldet med lidt ekstra salt og peber. Stop så ænderne godt og luk dem omhyggeligt med en kødnål. Vingerne kan evt. bindes ind til kroppen, så bliver de ikke så tørre.

Ænderne blev sat på en 220C forvarmet kuglegrill eller gasgrill, hvor de fik de første 20 min inden temperaturen sænket til 140-150C.

Her skal ænderne have ca. 3 1/2 time før de afkøles og lår, bryst og vinger skæres fra.

Udskæringerne pensles med andefedt (smeltet af fedtet som sidder ved gump åbningen). Andestykkerne skal herefter have ca. 15 min i oven ved. 220C og de sidste 5 min på øverste rille. Hold godt øje så de ikke blev brændt på!

Resultatet er en mør grillet and med dejligt sprødt skind! Grillet and er særligt populært Mortens Aften og Juleaften. Juleaften er der dog også mange der spiser grillet flæskesteg.

Se også vores anden opskrift på grillet andesteg

 

Print Friendly, PDF & Email